Ilustracija | Foto: Bačko Petrovo Selo
Ilustracija | Foto: Bačko Petrovo Selo

Petrovoselcu R.M. (2001) određeno je zadržavanje od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičenom R.M. se stavlja na teret da je počinio delo teška krađa iz člana 204. Krivičnog zakonika, a na štetu manastira Uspenja Presvete Bogorodice u Bačkom Petrovom Selu.

Petrovoselcu T.A. (1976) određeno zadržavanje do 48 časova zbog toga što se juče oko ponoći našao na ulici a da nije imao odobrenje za kretanje u toku policijskog časa.

Kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni T.A. je izvršio izvršio krivično delo iz člana 248 Krivičnog zakonika, nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Podsetimo, na teritoriji Republike Srbije za penzionere starije od 65 godina važi potpuna zabrana kretanja bez prethodnog odobrenja.

Ovim putem apelujemo i na penzionere da se pridržavaju zabrane, ali i na mlade koji organizuju druženja i ne poštuju zabranu okupljanja građana kako na otvorenom tako i na zatvorenom prostoru, jer će u protivnom biti sankcionisani.

Zaključkom Vlade Republike Srbije je ograničeno okupljanje građana na javnim otvorenim i zatvorenim prostorima tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

U Srbiji je, podsetimo, zbog širenja korona virusa, na snazi vanredno stanje. Broj registrovanih koji su oboleli od tog virusa u Srbiji trenutno je 149 i jedan preminuli.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име