Vašar u Bačkom Petrovom Selu, arhiva
Vašar u Bačkom Petrovom Selu, arhiva

U Mesnoj zajednici Osmi oktobar iz Bačkog Petrovog Selu pripremaju se za treći i ujedno i poslednji vašar ove godine, koji je zakazan za nedelju 22. septembar.

 

Dobar deo prodavaca, od 130 koliko ih je rezervisalo mesto, a organizatori očekuju još na desetine sa kojima nisu potpisali ugovore, u Bačko Petrovo Selo stižu već u subotu iz svih krajeva Vojvodine, kako bi se valjano pripremili za njih, ali i za meštane sela, veliki dan. Većina će stići sa šatorima, koje će razapeti na Vašarištu i prepremiti za noćenje. Oni će već oko četiri sata ujutro, i pre nego što svane biti i prvi koji će rasprostreti robu. Do devet sati bi svi koji žele nešto da zarade na ovoj fešti trebalo da pristignu i da se predstave posetiocima, odnosno kupcima. Kako sekretarka mesne zajednice Magdolna Pece navodi velikoj većini izlagača je Bačko Petrovo Selo već dobra poznato, ali će ljudstvo ponovo biti angažovano na usmeravanje gostiju do vašarišta i to iz tri pravca.

– Nadamo se da će nas i vreme poslužiti, pa da i poslednji ove 2013. prođe u najboljem redu što se vremenskih uslova tiče. Sudeći prema vremenskoj prognozi očekuju nas više temperature nego ovih dana, kao i dan bez padavina, što nas raduje, jer bi, ukoliko padne kiša, blato dosta otežalo situaciju, ističe sekretarka mesne zajednice. Ona navodi da za narednu godinu nema još planova kada je u pitanju vašar u najvećem selu opštine Bečej, budući da će u skorije vreme Javno preduzeće „Komunalac” preuzeti upravljanje vašarištem, kao i pijacom. Od igle do lokomotive, tako se može opisati asortiman koji posetioce očekuje i ove nedelje. Suveniri, rukotvorine, odevni predmeti, obuća, alati, ali i poljoprivredna mehanizacija, koje možda bude i najviše na ovakvim dešavanjima, hrana, kao i neizostavni vašarski slatkiš, te nameštaj, i još mnogo toga biće postavljeno do 14 sati kada bi vašarski prostor trebalo da počne da se prazni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име