Borislava Beba Perić Ranković, najbolja stonoteniserka na planeti u konkurenciji osoba sa invaliditetom, nosiće srpsku zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara 7. septembra u Rio de Žaneiru.

Perić Ranković je ujedno i najuspešnija naša sportistkinja u izboru Paraolimpijskog komiteta Srbije. To je na dodeli priznanja najuspešnijim paraolimpijcima u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda potvrdio Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, a Borislavi je priznanje uručio Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine.

Najuspešniji sportista je Željko Dimitrijević, a najuspešniji tim, ženska ekipa srpske stonoteniske reprezentacije u kojem su pored Borislave, Nada Matić i Zorica Popadić.

Najuspešniji trener je Zlatko Kesler, selektor naše stonoteniske reprezentacije, stručnjak pod čijom palicom naši majstori celoluidne loptice vladaju na svim meridijanima.

Posle tri i po decenije života u Bečeju, Borislava Beba Perić Ranković se uvek rado, ali retko, vraća u svoj rodni grad. Jedan od povoda bio je pred kraj godine kada su predstavnici lokalne samouprave upriličili prijem pred predstavnicima medija i na skroman način čestitali proglašenje za najbolju stonoteniserku sveta među sportistima sa invaliditetom u 2015. godini. Bečejci su ponosni na njen uspeh i sa velikim entuzijazmom navijaju za nju na svim takmičenjima.

Arhivska fotografija: Sa prijema u Bečeju u decembru 2015. godine

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име