Svuda pođi, kući dođi, kaže narodna poslovica, pa je razumljivo što se naša zlatna paraolimpijka Borislava Beba Perić Ranković obradovala pozivu Bečejaca. U gradu kraj Tise je rođena, provela detinjstvo, školovala se, bavila košarkom, najzad, tu je nastradala i odatle je krenula u novu sportsku, ovoga puta stonotenisersku, i životnu avanturu.

Bečejci su imali razumevanja za svoju Bebu i čekali su da se prvo odazove svim profesionalnim obavezama, a onda je pozvali da se u miru druže i na skroman način oduže za ono što ona ime njihovog grada svetom propagira.

Jedan dan je Beba u okviru Dečije nedelje bila gost OŠ „Zdravko Gložanski“ i družila se s „zdravkovcima“ u školskoj fiskulturnoj sali, a drugi dan se, na poziv lokalne samouprave, u „hramu sportova“ kraj Tise družila sa ovdašnjim sportistima.

Uobičajeno je da nas sportiste, posle velikih takmičenja i ostvarenog uspeha, predstavnici lokalnih samouprava, gradova, opština i mesnih zajednica  primaju u posetu. Tako sam, evo, stigla i u rodni Bečej. To je lepo i zahvalna sam na tome. Ali, meni je posebno drago, ujedno mi je i čast, da sam sa vama sportistima podelila radost osvajanja prvog paraolimpijskog „zlata“ i trećeg „srebra“. Ujedno, želim vama da poželim da uspešno predstavljate Bečej na svim aktuelnim takmičenjima, a u dogledno vreme i na vrhunskim, da promovišete grad na daleko većim daljinama i sa znatno više uspeha nego što ga ja sada predstavljam, rekla je Beba prilikom obraćanja svojim mladim sugrađanima.

Sa Bebom su, pored ćerke Dragane i supruga Milenka Miše, Bečej posetili i jedan od njenih trenera Lazar Kurteš i sportski direktor kluba čije boje brani „Spin“ iz Novog Sada Slobodan Bajić. U ime lokalne samouprave uspešnu sugrađanku dočekali su zamenica predsednika opštine Dalila Dujaković, član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Dejan Terzić i direktor sportskog centra kraj Tise Dejan Stanojev. Bila je to prilika da se Bebi uruče buketi cveća, ali i potpiše ugovor, na stonoteniskom stolu, po kom joj opštine uručuje skromnu nagradu u visini 1.000 evra za ono kako ona pronosi ime grada u svetu.

Naravno, Beba se fotografisala pojedinačno i grupno sa bečejskim stonoteniserima, ali i sa mladim karatistima, košarkašima, odbojkašima, džudistima… Igrala je i stoni tenis sa svojim Bečejcima… Druženje je nastavljeno u renomiranom restoranu „Klub 4“, na čijem zidu, između ostalih eksponata, visi prvo Bebino paraolimpijsko odličje, „srebro“ iz Pekinga.

Vlastimir Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име