Bečej: Zahvaljujući lanjskoj pobedi maturantkinje Dragane Savić iz predmeta Osnovi ekonomije, bečejska Ekonomsko-trgovinska škola je 11. i 12. marta domaćin ovogodišnjeg Republičkog takmičenja iz pomenutog predmeta, čiji su organizatori resorno Ministarstvo prosvete i Zajednica ekonomskih škola Srbije sa 150 škola ovog obrazovnog profila.

-Uz takmičenje iz računovodstva, nadmetanje iz osnova ekonomije je najznačajnije srednjoškolsko takmičenje iz oblasti ekonomije. Tokom dva dana naši gosti će biti ekipe iz četdesetak ekonomskih škola Srbije, od Subotice na severu do Vranja na jugu. S ponosom apostrofiram da je naša škola, po pravilu, među prvih pet na takmičenjima iz oba ova predmeta, ali ne zapostavljamo ni ostale. Jer, našu školu krasi multidisciplinarnost u radu. Ekonomija, pravo i administracije s jedne strane, trgovina, turizam i ugostiteljstvo s druge, ali značaj pridajemo i opšteobrazovnim predmetima, jer imamo mladi stručan kadar za sve oblasti. Već imamo određeno iskustvo u organizaciji ovakvog takmičenja, pošto smo pre par godina bili domaćini takmičenja iz računovodstva, rekla je na pres konferenciji direktorka bečejske Ekonomsko-trgovinske škole Gordana Kovačev.

Brifingu s novinarima prisustvovao je i predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević, koji je izrazio zadovoljstvo što će Bečej biti domaćin takvom skupu mladosti i znanja iz oblasti ekonomije i lokalna samouprava će pružitu maksimalnu podršku u organizacionom delu. Profesorka Branislava Ivković je predstavila novinarima tehničke podatke dvodnevnog skupa i tom prilikom apostrofirala da je, gotovo, dve trećine kolektiva uključeno uorganizaciju takmičenja, što dokazuje da školu krasi timski rad.

-Zvanično otvaranje će biti 11. marta od 13 sati u svečanoj sali Gradske kuće Bečej, od 15 do 17 sati učenici će rešavati takmičarske zadatke. Sutradan u 13 sati biće objavljena konačna rang lista, proglašenje pobednika i uručivanje nagrada, dodala je Branislava Ivković.
Za goste i nastavnike se prvog dana po podne organizuju promocija izdavačkih kuća Data status i Klett i dva okrugla stola. Mr Svetozar Tanasković sa beogradskog Ekonomskog fakulteta govoriće na temu: Uticaj stečenih kompentencija svršenih srednjoškolaca na uspeh studiranja na prvoj godini fakulteta, a dr Saša Bošnjak sa subotičkog Ekonomskog fakulteta predstaviće Informacione sisteme u informacione tehnologije u obrazovnom procesu.

Sutradan od 9 do 10,30 sati učenici profila turistički tehničar vodiće goste u turistički obilazak Bečeja, a od 10,30 do 12 sati biće organizovana promocija Ekonomskih fakulteta u Beogradu i Subotici, Univerziteta Singidunum i beogradskog Fakulteta za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име