Verifikovanje mandata odbornika | Foto: Ana Aćimov
Verifikovanje mandata odbornika | Foto: Ana Aćimov

Na dnevnom redu treće sednice Skupštine opštine Bečej, zakazane za petak 10. juna, između ostalog, nalazi se izbor predsednika opštine Bečej, zamenika predsednika opštine i formiranje Opštinskog veća opštine Bečej.

Za novog – starog predsednika opštine Bečej predložen je predsednik OO Srpske napredne stranke (SNS) Bečej Vuk Radojević (na funkciji predsednika opštine Bečej od 2012. do 2016. godine), dok je za njegovog zamenika takođe predložen član ovdašnjeg SNS Dragan Tošić (u prethodnom sazivu bio pomoćnik predsednika opštine).

Dalje, pred odbornicima će se naći i izbor nove „lokalne vlade“. Naime, za članove novog Opštinskog veća opštine Bečej predloženi su sledeći kandidati: Anđelko Mišković, doktor poljoprivrednih nauka, Dragan Kovačev, ekonomista, Svetlana Vuletić, pravnica (njih troje je i do sada bilo na funkcijamam članova opštinskog veća), Đuro Kričković, ekonomista, Miomir Jelenić, ekonomista (takođe bio član Veća prethog saziva), Dejan Terzić, profesor sporta i fizičkog vaspitanja, Čaba Štefaniga, inženjer poljoprivrede (u prethodnom sazivu bio član Veća u periodu 2015/2016), Igor Kiš, politikolog (bio u prethodnom mandatu savetnik predsednika opštine Bečej) i Karolina Smieško, pravnica.

Na dnevnom redu će se naći i Izveštaj o izvršenju budžeta opštine Bečej za period od 1. januara 2015. godine do 31. decembra 2015. godine, Odluka o završnom računu opštine Bečej za 2015. godinu, te Izveštaj o poslovanju Narodne biblioteke Bečej za 2015. godinu. Odbornici lokalnog parlamenta treba da konstatuju ostavku člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Toplana“ Bečej Gorana Janče i da imenuju na to mesto Gorana Ivančevića. Promena će biti i u Upravnom i Nadzornom odboru biblioteke, gde će umesto Oršolje Dupak, članice iz redova zaposlenih, doći Eva Rab Virag, dok će Magdolna Radojević biti ponovo imenovana za članicu iz redova zaposlenih. Za člana Nadzornog odbora u toj ustanovi iz reda zaposlenih predložen je Erne Čordaš.

1 KOMENTAR

  1. Meni pada u oči da u predlogu za sastav ,,Vlade“ opštine Bečej, nema ni jedne osobe iz oblasti tehničkih nauka (mašinstvo, građevinarstvo ili arhitektura …). Neobično je da određene direkcije ,,vode“ osobe koje nisu iz te struke, odnosno, sigurno nisu stručni za tu oblast. Mislim da je to ozbiljan propust.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име