Kajakaški reprezentativci Srbije uveliko se pripremaju za predstojeću takmičarsku sezonu. I ovoga puta gostoprimstvo su im pružili u Kajakaškom klubu Bečej gde se, kako kažu, osećaju kao kod kuće.

 

Već treću godinu najbolji kajakaši Srbije dolaze u Bečej na pripreme. Po rečima trenera reprezentacije Dragana Plavšića u varoši na Tisi provešće ove godine ukupno šezdesetak dana jer su i više nego zadovoljni uslovima za treniranje. Za sada pripreme dobro teku, a kako i ne bi kada su na vodi svakodnevno sve as do asa. – Ovde je Kristina Bedoč, naša nova takmičarka, četvrta u Evropi koja ima medalje sa Svetskog kupa. Tu su i sestre Moldovan, prošle godine jedne od najuspešnijih takmičarki, ka i Marko Tomićević. Isto tako tu je i četverac u sastavu Simo Boltić, Vladirim Torbarov, Ervin Holpert i Dejan Terzić od koga se možda i najviše očekuje. Sa nama je i Nemanja Stanivuković, koji je u našoj ekipi zahvaljujući programu Olimpijskog komiteta za razvoj mladih perspektivnih sportista, rekao je Dragan Plavšić. Sestre Nikolina i Olivera Moldovan plene vedrinom uoči treninga, ali i velikim zalaganjem od momenta kada spuste svoj kajak u vodu. Ne klonu duhom čak ni pred činjenicom da ih čekaju teški izazovi i naporna takmičenja na kojima se od njih dve posebno mnogo očekuje.

– Svaki put kad imamo neko takmičenje svi očekuju rezultate od nas i ne smemo da podbacimo, naglasila je Nikolina. I za mlađu od sestara Moldovan, Oliveru sada je mnogo teže nego kada su osvajale evropsko zlato u juniorskoj konkurenciji. Ipak, veruju u sebe i reprezentativne koleginice.

– Tada smo iznenadile jer niko nije očekivao taj uspeh. Posle te medalje je čak i srebrna kiks, sa osmehom dodaje Olivera. A da je Bečej s pravom izabran za kamp najboljim kajakašima Srbije potvrđuje i činjenica da su upravo u ovdašnjem Kajakaškom klubu prve zaveslaje napravili Jožef Šoti, Marko Novaković, Marko Tomićević, Dejan Terzić. Za Dejana ovo će biti sezona puna iskušenja.

– Prvo takmičenje koje predstoji je izborno u Bačkoj Palanci krajem aprila na koje mogu da se prijave svi koji misle da mogu da uđu u reprezentaciju Srbije, rekao je Terzić. Naši sagovornici, rekli bismo ne bez osnova, ne kriju ambicije da se sa narednih takmičenja vrate sa medaljama do kojih je, kažu, težak put pun odricanja, ali na kome bez imalo surevnjivosti bodre jedni druge.

 

Izvor: RTV

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име