Kancelarija za mlade opštine Bečej (KZM) inicirala je prikupljanje pomoći za Ivanu Ćurčić, dvadesetdvogodišnju studentkinju, koja je pre mesec dana operisala tumor na kičmi. KZM će organizovati manifestacije, ali i sportske susrete kako bi se prikupilo što više novca neophodnog za oporavak Ćurčićeve, koja trenutno ne može da hoda.

 – Prognoze za Ivanin oporavak se nisu obistinile, pa smo zbog toga rešili da se, kao mladi i odgovorni ljudi, okupimo i organizujemo akcije kojima bi se prikupila novčana sredstva neophodna za njen oporavak. Neizvesno je koliko će novca biti potrebno, rekao je Dane Mandić, koordinator KZM. Mladima su se u ovoj misiji, između ostalih, priključili bečejski sportisti, pa će Klub malog fudbala naredne srede 6. novembra odigrati utakmicu protiv Fudbalskog kluba Bečej 1918. Pored toga, KMF Bečej u subotu 9. novembra dočekuje Ekonomac, ulaznice na ovaj susret će se naplaćivati, te će sav prihod biti namenjen mladoj sugrađanki.

– Krajem novembra u goste na dolazi KZM iz Sremske Mitrovice, koji će nam pomoći u ovoj akciji. Naime, oni će gostovati sa predstavom „Boing, boing“, a novac od karata će takođe biti namenjen Ivani. Pored toga, ANIP Đido će organizovati humanitarni koncert ovim povodom. Narednih dana će po ugostiteljskim objektima i lokalima biti postavljene kutije za prikuljanje dobrovoljnog priloga. Mi na ovaj način želimo da joj pružimo podršku, da joj budemo energija, a sve kako bi istrajala u možda najtežim trenucima u životu. Pozivamo Bečejce da se priključe i da, po ko zna koji put, pokažu da su humani i da ponovo vidimo njeno nasmejano lice, naveo je Mandić.

Prema rečima Momira Vujmilovića, Kancelarija za mlade je u saradnji sa opštinom Bečej, odnosno sa članom Veća zaduženim za sport, omladinu i turizam Miomirom Jelenićem, obezbedila 100 majica koje će se prodavati.

Žiro račun za pomoć Ivani Ćurčić

Vojvođanska banka, 355 – 0003200142866 – 60

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име