Čaba Silađi na Svetskom kupu u Berlinu | Foto: privatna arhiva

Reprezentativac Srbije u plivanju Čaba Silađi za vikend je osvojio zlatnu medalju na Svetskom kupu u Berlinu, u disciplini 50 metara prsnim stilom.

Bečejac je trku isplivao za 27,18 sekundi, svega tri stotinke ispred Holanđanina Arna Kaminge i 43 stotinke ispred Danca Tobiasa Bjera. On je inače, dan ranije, na istom takmičenju stigao do srebra na 100 metara prsno sa vremenom 59,71.

– Svetski kupovi su uvek u nezgodnom periodu godine jer je septembar faktički početak sezone. Ipak, ove godine sam se fokusirao na njih jer sam Svetsko prvenstvo svesno preskočio da bih imao rasterećenije leto. Plivao sam tzv. drugi „klaster“ kupova koji se održavaju u Evropi, prošlog vikenda u Budimpešti, a ovog vikenda u Berlinu – objašnjava Silađi za naš portal.

Na takmičnju u Budimpešti, nedelju dana ranije, Bečejac je pokupio dve srebrne medalje.

– Budimpešta mi je poslužila kao generalna proba pred Berlin, ali i kao proba za Evropsko prvenstvo koje će biti u maju 2020. godine na istom tom bazenu. Rezultati su bili pristojni za ovaj period sezone, naravno cilj je bio što više se približiti ličnim rekordima. Smatram da sam uspeo u tome i medalje su došle same. Ovo je ujedno i poslednje takmičenje u velikim bazenima u 2019. godini, tako da sam na lep način uspeo da završim taj ciklus. Do nove godine me ne očekuju neka veća međunarodna takmičenja, a od januara kreću pripreme za Tokio – zaključuje on.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име