U svim kulturama koje koriste godišnje kalendare dolazak nove godine se proslavlja kao praznik. Građane je obradovala vest da su prva tri dana 2017. godine neradna, budući da je Nova godina u Srbiji državni praznik. Širom sveta u većim gradovima je običaj da se u poslednjim sekundama 31. decembra ispaljuje vatromet  i čestita nova godina sa željama za uspešnu narednu godinu.

Nakon proslave, mnogi se pripremaju i za nove životne odluke razmišljajući šta će sve promeniti u budućnosti. Mnogima je to period prijatne neizvesnosti, uzbuđenja i očekivanja. Većinom su ciljevi da se prestane sa lošim navikama i započne zdraviji i srećniji život, da se isprave greške.

Mnogi staru godinu ispraćaju u svečarskoj atmosferi, u društvu prijatelja i porodice. Drugi se odlučuju da 1. januar dočekaju u kafićima, restoranima, klubovima, a Bečej ove godine sa tom ponudom ne oskudeva.

Pitali smo naše sugrađane šta su planovi za doček nove godine, šta za njih predstavlja taj praznik, dok su neki iskoristili priliku da svojim najdražima požele ono najlepše.

1 KOMENTAR

  1. Šta vam znači snimak kafića „Stage“? Predpostavljam da ste kod njih na valovu, odnosno na platnom spisku…ili je slučajnost

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име