becej centar

Sablasno prazno je četvrte Nove godine zaredom bilo na centralnom gradskom trgu najvećeg potiskog grada, ali je zato bilo veselo u bečejskim kafićima, klubovima, restoranima, hotelima i, naravno, porodičnim „gnezdima“. Kaže narod, „prema svecu i tropar“.

-Prvobitno smo rasprodali stotinak mesta za svečani doček, a onda smo gostima otkazali zbog prodaje PIK Bečej, ali oni nisu menjali destinaciju, pošto smo ih uputili na hotel „Imperijal luks“ kraj Tise u gradu. Potom smo u dogovoru s novim vlasnikom, ipak, organizovali doček, ali samo za tridesetak gostiju koji su uplatli dvodnevni aranžman, saznali smo od direktora hotela „Fantast“ Radosalava Šormaza. Kako je hotel smešten u dvorcu Bogdana Dunđerskog, a nedavno su, zahvaljujući pozorišnom komadu Zorana Subotičkog o ljubavi Lenke Dunđerski i Laze Kostića, Dunđerski „vaskrsli“, ovogodišnja Nova godina je protekla u njihom duhu. Kustos dvorca Maja Dekanić je gostima približila Dunđerske, a mladi bečejski glumac Filip Sadžakov je monodramskim kazivanjem Bogdana Dunđerskog „Moj pogled u budućnost“ još više gostima dočarao vreme Dunđerskih.

U hotelu „Fantast“ nisu odustali ni od tradicije da se prvog dana u novoj godini krste ždrebad iz ergele PIK Bečej. Čast da budu kumovi pripala je dobitnicima glavne premije na novogodišnjoj tomboli. Maja Mušikić iz Podgorice je ždrebetu dalo ime Sandrino, a Savica Arsenov iz Novog Miloševa je svoje „kumče“ nazvao Emilijo.

Bečejski hotel je prvi put s novim imenom, „Imperijal luks“, organizovao doček Nove godine i gosti, pogotovo oni sa strane, nose lepe uspomene iz grada kraj Tise. Iako je tokom cele noći bilo veselo, atmosfera se usijala u ponoć kada su trubači zagrmeli s vrata. Puni su bili kafići, klubovi i restorani u centru grada ne samo u novogodišnjoj noći, već i sutradan kada se organizovala repriza. Neki su i vatrometom obeležili dolazak 2016. godine.

Društvo planinara „Leson – Bečej“ je organizovano i vrlo veselo ispratilo staru i dočekalo novu godinu u restoranu „Trim“, a već drugog dana su organizovali novogodišnju šetnju bečejskim atarom.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je vrlo aktivno započeo 2016. godinu i već prvog dana okupio predstavnike medija. Za razliku od svih drugih dana i drugih pres okupljanja, ovoga puta je na novogodišnjem koktelu u Gradskoj kući ugostio vlasnike medija, urednike, novinare, fotoreportere i snimatelje, zahvalio im se na uspešnoj saradnji i uručio simbolične poklone. Prvi put da se neko setio i predstavnika medija u euforičnom raspoloženju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име