Predsednica Mira Vuković je dočekivala goste | Foto: Vlastimir Jankov
Predsednica Mira Vuković je dočekivala goste | Foto: Vlastimir Jankov

Planinarsko društvo „Leson“ iz Bečeja bilo je u svojoj sredini domaćin tradicionalne svetkovine Planinarskog saveza Vojvodine pri kraju kalendarske godine imena „Planinarski bal“. Time je Savez odao još jedno priznanje Bečejcima za njihov prvi jubilej, deceniju postojanja i vrlo uspešnog rada.

-Očekivali smo masovan odziv, jer smo uvek dobijali povratnu informaciju od planinara da se lepo osećaju u našoj sredini tokom organizovanja našeg „Ravničarenja“, ali nismo, iskrena da budem, očekivali da će, pogotvo što je padala kiša, doći ovoliki broj gostiju. Sa prijavnog punkta, gde je bila najveća gužva, javili su mi da nas je 195 iz 15, od ukupno 32, vojvođanskih klubova ili društava. Predivno. Pored nas domaćina, najviše ih je stiglo, ukupno 37, iz obližnjeg Vrbasa, rekla nam je u ime domaćina predsednica bečejskih planinara Mirjana Vuković.

Niko nije zaobilazio sto sa đakonijama dobrodošlice | Foto: Vlastimir Jankov
Niko nije zaobilazio sto sa đakonijama dobrodošlice | Foto: Vlastimir Jankov

„Planinarski bal“ je završna aktivnost godine na izmaku, ali i svojevrsni Susret vojvođanskih planinara. Zato su se bečejske planinarke potrudile i raznoraznim, slanim i slatkim, pecivima požele dobrodošlicu kolegama iz klubova širom Vojvodine.

Iako je padala kiša, planinari su išli u obilazak Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov
Iako je padala kiša, planinari su išli u obilazak Bečeja | Foto: Vlastimir Jankov

Pre svečanog dela na balu, bilo je radno. Gosti su prvo, predvođeni Slavomirom Cajom Avramovim, posetili nekoliko zanimljivih kulturno-istorijskih spomenika bačkog Bečeja, a onda je u hotelu „Imperijal Luks“ kraj Tise održana dvočasovna prezentacija društava i klubova. Pod istim krovom održan je i „Planinarski bal“ uz bogat meni, živu muziku i izuzetno raspoloženje vojvođanskih planinara.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име