Tokom prošlog vikenda, od 2. do 4. septembra u organizaciji Saveza izviđača Srbije u Jagodini su održane „Izviđačke igre Saveza izviđača Srbije“. Odred izviđača „Ivo Lola Ribar” iz Bečeja je učestvovao sa jednim mlađim i jednim vodom starijih izviđača na ovoj aktivnosti republičkog karaktera.

Oko 200 učesnika iz 16 gradova imalo je priliku da se takmiči u izviđačkim disciplinama. Kamp je bio smešten u naselju Trnava koji je na dva kilometra udaljenosti od Jagodine.

Takmičilo se u zanimljivim disciplinama: „štafetno plivanje”, „igra iznenađenja” i „poligon spretnosti”. U sklopu kampa održane su discipline „pikado sa kvizom”, „brzo podizanje šatora“, „trka u džakovima“ za mlađe izviđače i planinke, odnosno „izviđački hod” za starije.

U subotu veče održan je „takmičarski KZP” u prelepoj dvorani Doma kulture u Trnavi, a nedelja jutro bila je termin za poslednju disciplinu igara, „semafor-relej“.

U nedelju kada su sve discipline bile završene i svi bodovi sabrani, poznati su bili i pobednici „Izviđačkih igara Saveza izviđača Srbije“ za 2016. godinu.

Među najbolji su i bečejski izviđači, jer je mlađa ekipa osvojila prvo mesto, a starija ekipa treće mesto.

Imre Makra, polaznik obuke „Pokreni mehanizam”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име