Mada nisu ispraćeni sa velikom dozom optimizma, jer pravo na to nisu davale igre i rezultati iz pripremnog perioda, fudbaleri OFK Bečej 1918 su prijatno iznenadili na premijeri nove sezone srpskoligaškog karavana.

„Minimalcem“ su savladali Omladinac u Novim Banovcima i održali tradiciju nepobedivosti sa ovim klubom. Jer, valja znati da je ovo osmi srpskoligaški okršaj Bečejaca i Novobanovčana i da su sedam puta slavili momci sa Tise, a samo je jedanput bilo nerešeno (0:0 u Novim Banovcima jesen 2019.) uz gol razliku 15:5.

– Nisam znao za ovu tradiciju, pa mi je zbog toga pobeda draža. Iskreno, smatrao sam da je domaćin favorit i svesno smo se opredelili na defanzivnu igru sa nadom da ćemo polukontrama i kontrama uspeti i mi da pripretimo. Utakmica je obilovala velikom borbenošću u kojoj je dominirao naš Boris Varga, koji je potpuno zatvorio njihovu levu stranu i postavljao glavu gde neki ne bi nogu. Nema sumnje, veliko je pojačanje za našu odbranu, koja proletos nije briljirala. Zahvalan sam mojim igračima što su disciplinovano izvršavali zadatke i naoružani disciplinom i požrtvovanjem stigli do dragocenih bodova. Neće nas ova pobeda poneti. Čvrsto smo na zemlji i znamo da smo do nje teško stigli. Već u subotu nas čeka novi teški izazov, jer nam u goste stiže Jedinstvo iz Nove Pazove, koje je na startu sa 4:1 pobedilo Zrenjanince. Ali, verujem u naš rad i sada očekujem da dobru igru pružimo i u napadu, kako bismo ulepšali i „premijeru kraj Tise“, rekao nam je po povratku iz Novih Banovaca trener Bečejaca Lazar Dabižljević.

U tvrdoj, pravoj prevenstvenoj, utakmici Bečejci su planski prepustili inicijativu domaćinu, ali su borbenom, disciplinovanom i, iznad svega, požrtvovanom igrom svih na svakom delu terena uspeli da „otupe“ napade domaćina, koji nisu stvorili, gotovo, nijednu pravu priliku za gol.

Gol odluke je delo braće Kudrić. Jednu odbijenu loptu svoje odbrane prihvatio je i prošao po boku mlađi Igor, a onda idealno uposlio starijeg Nenada, koji je u kaznenom prostoru domaćina loptu prihvatio na prsa, spustio je i, na veliku radost saigrača, rutinski je poslao u mrežu, kako i dolikuje rasnim strelcima. Bilo je to u 85. minutu, što je momcima sa Tise dalo dotanu snagu da izdrže do kraja.

Dres srpskoligaša sa Tise na ovosezonskoj premijeri u Novom Banovcima nosio je sledeći sastav: Milovanov, Varga, Zeljković, Tadić, Brkić, Tutnjević, Dabižljević (od 60. N. Kudrić), Tomić, I. Kudrić (od 85. A. Ćuk), Živanović (od 46. Tomčić), Derviši (od 60. Džarić).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име