Sa jedne od ranijih manifestacija
Sa jedne od ranijih manifestacija

Nedelju dana uoči koncerta vežbali smo svakodnevno, i po nekoliko sati, iz razloga što smo kao jedna veoma složna grupa želeli da prođemo dalje i da pokažemo šta umemo. Pokazali smo veliku količinu pozitivne energije, koja je doprinela tome da svi zajedno učestvujemo u stvaranju nečeg što je važno za naš Bečej. Koncert je protekao u savršenom redu, sem kiše, koja je oterala polovinu publike, ali ne i tu energiju koja je zračila sa bine, rekla nam je Jovana Radojčić, jedna od članica bečejske ekipe koja se plasirala u finale takmičenja „Srbija u ritmu Evrope”.

 

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope” namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama. Osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, ima za cilj podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Manifestacija je predviđena za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. Besplatne edukacije deo su manifestacije i realizuju se u vidu četiri različite sekcije: hor, moderan ples, folklor i solo pevanje. Manifestaciji je prisustvovao i ambasador Portugalije Augusto Žoze Pestano Saraiva Peišota, pa je događaj dobio još na značaju. Upravo se Himnom Portugalije, Srbije i Evropske unije, i sa još nekoliko popularnih numera, predstavila bečejska ekipa 19. juna u centru najveće potiske opštine i obezbedila učešće u finalu.

Grupu koju čine mladi i deca različitog uzrasta mentorisali su Marija Petrović, profesorica pevanja i Branko Bekić, koreograf. Finalni susret zakazan je za 4. jul u Kruševcu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име