Dvadesetosmogodišnja Nastasja Nedimović prošle godine je obolela od raka koštane srži. Mladoj majci dvoje dece neophodna je novčana pomoć u nastavku borbe protiv opake bolesti.

Najveća bitka nekada reprezentativke Srbije u vaterpolu Nastasje Nedimović počela je 31. oktobra prošle godine, kada u šestom mesecu trudnoće više nije mogla da ustane iz kreveta, čemu su prethodili jaki i bolni spazmi u leđima. Ustanovljena je dijagnoza – rak koštane srži (multipli mijelom), neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave lezije, rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive.

Nastasja je hitno morala na carski rez, a porođaj je obavljen dva meseca pre termina, pri čemu se lome rebra i grudna kost. Tada ostaje potpuno nepokretna.

Sledi pet ciklusa hemoterapije koji su praćeni vežbama sa fizijatrom. U međuvremenu je naučila ponovo da sedi i hoda, a obavljena je i transplantacija koštane srži. Međutim, maligniteta i dalje ima u malom broju. Zbog toga se borba sa ovom opakom bolešću nastavlja.

Mladoj majci dvoje dece i njenoj porodici potrebna je novčana pomoć za dalje lečenje. Svi koji žele mogu da pomognu uplatom na sledeći broj tekućeg računa: 115-0381600674042-32 Telenor banka

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име