Ekipa „Kajak haus“ (Kayak House), sastavljena većinom od bečejskih sportista, osvojila je prvo mesto na „4 elements“ takmičenju na Rtnju, održanom prošle subote, gde se nadmetala u trčanju, plivanju, kajaku i biciklizmu. Pobedničku ekipu na verovatno najvećem balkanskom štafentnom takmičenju činili su Bečejci kajakaš Marko Tomićević, plivač Tamaš Farkaš i trkač Danijel Ločarević, kojima su se pridružii Demir Mulić, biciklista iz Bijelog Polja, aktuelni prvak Crne Gore, dok je, zbog veoma nepovoljnih vremenskih prilika, izostalo takmičenje u paraglajdingu, gde je ekipu sa Tise trebalo da predstavlja najbolji srpski paraglajder Vladimir Bačanin.

Na ideju da formira ekipu „Kajak haus“, kako bi učestovali na takmičenju kod Sokobanje, došao je Bečejac Danijel Lončarević i nije se pokajao. Naprotiv. Kako nam je rekao, od samog početka je znao da će tim sastavljen od vrhunskih atleta iz Bečeja i onih koje je upoznao posredstvom kontakata u svetu nebeskog trčanja koje praktikuje (Skyrunning Serbia), biti u samom vrhu takmičenja.

-Imali smo ekipu sastavljenu od dobrih ljudi i, iako se bavimo razlitičim granama sporta, odlično smo se složili i napravili odličan rezultat, kaže Lončarević.

On dodaje da su ambicije ekipe „Kajak haus“ da se oproba na jesen i na sličnim takmičenjima ovog tipa, na evropskom nivou, jer im svoj petorici prijaju ovakve atraktivne štafete.

Prvo mesto, kaže kapiten pobedničke ekipe, osvojeno je i zbog toga što su bečejski sportisti „majstori“ u svojim disciplinama – plivanje i kajak (prva mesta u kategorijama), dok je svemu tome verovatno doprinelo i iskustvo mladog Tamaša Farkaša koji je i ranije učestvovao na „4 elements“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име