U naselju Sedam sekretara SKOJ-a u Bečeju, zgrada 4 za primer – stanari zajedničkim snagama u proteklim mesecima održavaju unutrašnjost, ali i okolinu. Uredili su hodnike, biciklane, stepeništa, okrečili zidove u svim zajedničkim prostorijama.

Komšije kažu – najveća zasluga pripada Biljani Stepanov, čiji je entuzijazam pokrenuo i ostale, pa su radne akcije, ne toliko obaveza, koliko pravo uživanje.

Nedavno su, na inicijativu najmlađih komšija, u prazničnom duhu okitili i ulaz, pa se već na prvom koraku može osetiti porodična atmosfera, nesvakidašnja za bečejske zgrade.

Planovi su veliki, pa ubrzo valja prikupiti novac za sanaciju krova koji stanarima na poslednjem spratu pravi najviše problema, ali je briga zajednička. Tako je bilo i za pumpu za vodu, pa je ova bečejska zgrada, među retkima i po tome što nema problem sa pritiskom.

Dekoracija za ugodan osećaj i stanara i posetilaca
Dekoracija za ugodan osećaj i stanara i posetilaca

Odnos sa komšijama kao sa porodicom, a prema objektu, od ulaza do krova, kao prema sopstvenom domu, to je, kažu naše sagovornice, recept za ugodan život u stambenoj zajednici.

 

 

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za komšije! Pravi primer kako dogovor kuću gradi! Samo tako nastavite!
    Jedna rečenica koju je izgovorila stanarka je istinita i žalosna ,,KOMINALAC NIŠTA NERADI!“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име