Pijaca domaćih proizvoda, promocija vojvođanskih gastro festivala i lokalnih restorana, takmičenje mladih kuvara u pripremanju hrane na dva veka stari način, bogata ponuda za degustaciju nazvana – nedeljni ručak, dečiji kutak, muzika karakteristična za ove prostore, sve to u okviru celodnevnog programa u Goranskom parku na trećem Gastro festu okupilo je danas brojne Bečejce.
Bilo da su posetioci, ili izlagači, iz Bečeja ili iz okolnih opština, u nesvakidašnjem ambijentu, svi su mogli da pronađu nešto po ukusu iz široke ponude.
Manifestacija omladinske sekcije „Društva Intelektualaca Braća Tan“ ima za cilj da predstavi i okupi proizvođače i preduzetnike koji se zalažu za očuvanje tradicije u gastronomiji ovog regiona. Bogato nasleđe različitih uticaji stvorili su jedinstvenu vojvođansku kuhinju, koja je mišljenju organizatora stub razvoja turizma ovoga kraja. Sa tim se slažu i izlagači.
Zanatska piva, vina, rakija, sirevi i drugi mlečni proizvodi, proizvodi od voća i povrća i razne prerađevine od mesa, samo su deo ponude pijace domaćih proizvoda.
Učenici Ekonomsko – trgovinske škole uspešno su odgovorili na takmičarski izazov i ponovo su pobedili na takmičenju mladih kuvara.
Za porciju ručka na nekoliko štandova čekalo se u dugim redovima.
Uz razne programe, tu je i dečiji kutak sa radionicama narodnih zanata i drugim kreativnim programima za decu, a sve to pod okriljem Goranskog parka, koji, sam po sebi, jeste oaza, izgleda, ne samo prirode, već pogodan ambijent za razvoj turističkih potencijala.
Pogledajte TV prilog