Prvonagrađeni Ana Lenđel i Balint Sečedi
Prvonagrađeni Ana Lenđel i Balint Sečedi

Da se u bečejskoj Gimnaziji, pored nastave, vredno uči i radi i u vannastavnoj aktivnosti, potvrđuje grupa informatičara predvođena profesorkom Timeom Imbronjev Hajdu.

Na 13. vojvođanskoj kvalifikaciji Međunarodnog takmičenja u potrazi za talentima „Nojman Janoš“, koje je održano u Senti, prva mesta  osvojili su u dve kategorije. Ana Lenđel i Balint Sečedi bili su najbolji u kategoriji – izrada programskih proizvoda, a Žombor Bata i Aron Varnju u kategoriji – računarska grafika.

Da ostvareni rezultati nisu slučajni, potvrđeno je na pomenutom takmičenju u Seksardu, koje je najstarije informatičko takmičenje u Mađarskoj, jer su Ana Lenđel i Balint Sečedi osvojili prvo mesto u kategoriji računarska animacija, gde su svojom 3D animacijom, s turističkog aspekta, predstavili Bečej i okolinu.

-Desetočlani žiri je posebno pohvalio njihov rad i samu prezentaciju, jer su smatrali, iako je  detaljan i složen, da je vrlo zanimljiv. Dodala bih da je ovo takmičenje posebno po tome što se ocenjivanje ne bazira samo na informatičkom znanju učenika i njihovoj stručnosti, već se izuzetno ceni veština na koji način učenici prezentuju rad, odnosno da li imaju sposobnost da ga „prodaju“ kao programski proizvod, apostrofirala je profesorka informatike u bečejskoj Gimnaziji Timea Imbronjev Hajdu.

Žombor Bata i Aron Varnju
Žombor Bata i Aron Varnju

Žombor Bata i Aron Varnju su u svojoj kategoriji osvojili veoma zapaženo peto mesto. Nije na odmet dodati da na pomenuto takmičenje pristiže više od 250 radova iz Mađarske i zemalja regiona, te da su organizatori Društvo računarskih nauka „Nojman Janoš“ i Gimnarija Bela I u Seksardu. Naravno, organizator je darivao najbolje vrednim nagradama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име