Bečejski „Mongolci“ sa prijateljima u akciji za bolje uslove za napuštene pse

0
733

Kako su i obećali, nedugo nakon završene dvomesečne ekspedicije „jugom“ Ninoslava Trajkovića i Đorđa Ilčešina do Ulan Batora u Mongoliji i nazad do Bečeja, počelo je uređenje Pihvatilišta za napuštene životinje.

Bečejci su na nesvakidašnji put otišli iz dva razloga, zbog avanture, ali i kako bi prikupili novac za poboljšanje uslova života pasa smeštenih na Iđoškom putu. Za samo dva dana akcije završeno je betoniranje boksa površine 36 metara kvadratnih i postavljeno je 30 metara ograde. Preostali su sitniji radovi, a volonteri se nadaju da će ostati dovoljno novca kako bi se postavili stubovi za još 12 metara ograde i za klizna vrata kako bi zaposleni lakše pristupali životinjama.

Ali, to nije sve.

-Zadovoljni smo kako teku radovi. Sa radnicima JP „Komunalac“ ćemo srediti zelenilo okolo, a posle će biti i kupanje pasa, kaže Đorđe Ilčešin.

Radna akcija na 40 stepeni okupila je brojne prijatelje Trajkovića i Ilčešina koji su želeli da na ovaj način doprinesu završetku njihove nesvakidašnje priče. Danas ih je bilo nekolicina, ali to ne znači da će tako i ostati u narednim danima, jer posla ima još.

-Drago nam je da na ovaj način možemo da doprinesemo da se zamisao naših drugara završi, ali nam je žao što nismo mogli da budemo deo njihove ekspedicije, pa je ovo pravi način da i mi budemo deo toga, rekao je jedan od volontera Nikola Babić.

Bečejci su uz brojne avanture na putovanju koje je trajalo nešto više od dva meseca prešli 20.000 kilometara. Putovanje su finansijski pomogli brojni sponzori od čijih donacija su plaćali troškove putovanja, a ostatak novca, oko 1.000 evra usmereni su ka nabavci materijala za uređenje Prihvatilišta za napuštene životinje u Bečeju koje se godinama bori sa kapacitetom, ali i hranom i medicinskim sredstvima.

 

Pogledajte TV reportažu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here