Maestro s kičicom u ruci otkriva i književni talenat | Foto: Vlastimir Jankov
Maestro s kičicom u ruci otkriva i književni talenat | Foto: Vlastimir Jankov

Pravnik po obrazovanju, a slikar po vokaciji, Bečejac Tibor Šipoš (73) će se u utorak, 4. juna, predstaviti i kao pisac. Naime, tog dana od 19 sati u svečanoj sali Narodne biblioteke biće promocija njegove knjige „Kaplar“.

-Ovo organizujem povodom pola veka od moje prve samostalne izložbe slika u vreme studiranja prava u Zagrebu, otkriva nam razlog najnovijeg druženja sa sugrađanima Tibor Šipoš.

Istina je da se slikarstvom bavim od ranog detinjstva, ali prvu samostalnu izložbu priredio sam 1969. godine. Slikao sam i izlagao na skoro svim kontinentima, a manje je poznato da imam talenat i za pisanje. Zbirku stihova nastalih u mlađim danima naslova „Pesme“ izdao sam 1994, godine, a kasnije sam se oprobao u prozi. Knjigu „Kaplar“ predstaviće katolički sveštenik Laslo Poša. Naravno, ni ovoga puta druženje sa sugrađanima neće proći bez mojih likovnih dela o kojima će govoriti likovni pedagog Aleksandar Lučić.

Pripremio je Tibor Šipoš izložbu najnovijih portreta. Biće izloženo ukupno 20 portreta, što je samo mali deo njegovog slikarskog opusa u žanru portreta.

Podsećanja radi, Tibor Šipoš je za svoj rad i oblasti kulture nagrađen brojnim priznanjima, a posladnje u nizu pripalo mu je lane, kad mu je uručeno najviše društveno priznanje opštine Bečej Prvoavgustovska nagrada.
Naravno, ovo je poziv poštovaocima umetničkog rada Tibora Šipoša za novo druženje u sali Narodne biblioteke Bečej.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име