Učenici završnih razreda bečejskih srednjih škola imali su priliku da od svojih, malo starijih, sugrađana u petak 11. aprila na BUM-ovoj tribini „Misli na vreme, pametno biraj!“ čuju sve ono što ih interesuje o studiranju .

[widgetkit id=121]

O tome šta su ESPB bodovi, poeni i šta sve ulazi u ocenu, kakve su studentske razmene, kako dobiti stipendiju i ostale pojedinosti o nastavku školovanja mladi su mogli čuti od studenata iz najveće potiske opštine, kojih je bilo više od 15 sa velikog broja visokoobrazovnih institucija Univerziteta u Novom Sadu.

– Cilj tribine „Misli na vreme pametno biraj“ bio je da bečejski studenti srednjoškolcima približe informacije o visokom obrazovanju i studentskom životu, ali kroz drugačiji pristup i na zanimljiv način. Prikazana je prezentacija o bolonjskom sistemu sa vrlo plastičnim informacijama, za koje smatramo da maturantima niko ne predstavi do početka nastave na fakultetima. Verujem da su budući studenti tokom dvočasovnog druženja i priče imali štošta da čuju što će im pomoći već od oktobra ove godine, objašnjava Marina Kovačev u ime organizatora Bečejskog udruženja mladih.

Pored studenata iz varoši kraj Tise koje je okupio BUM, diskusiji su doprineli i studenti fakulteta Edukons iz Novog Sada. Podršku tribini pružila je i bečejska Lokalna akademska mreža (LAM).

BUM je i ove godine po četvrti put realizovao „Misli na vreme, pametno biraj!“ i anketirao blizu 200 đaka koji se pripremaju da nova znanja stiču na fakultetima i visokim školama. Ispitivanje je pokazalo da je među maturantima najpopularniji Fakultet tehničkih nauka, kao i Poljoprivredni, Ekonomski, Filozofski, Pravni i Fakultet sporta i fizičke kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име