Bečejski taksisti već mesecima muku muče da dođu do mušterija.

 

Jer, ne samo što su se zbog besparice mnogi Bečejci odrekli ove komocije, već im, kažu, ionako težak položaj dodatno zagoračava lokalna samouprava. Dragomir Malić jedan je od tridesetak taksista u Bečeju od čije zarade živi cela porodica. Ali, kaže, sve teže jer su ih nadležni u opštini proterali sa stajališta pored međumesne autobuske stanice na nove, neprikladne i teško uočljive lokacije.

– U svim gradovima sveta taksi stajališta su pored aerodroma, autobuskih i železničkih stanica, pristaništa i većih kulturno-sportskih objekata. Bečej je suviše mali i ne treba mu više taksi stajališta, kaže Malić. Taksisti ukazuju na činjenicu da je Bečej bez lokalnog autobuskog prevoza, što dodatno povećava potrebu za njihovim radom. -Taksisti koji su već dugo u ovom poslu promenili su četiri – pet lokacija. Pravimo zabunu među onima koji imaju potrebu za taksi prevozom, a naročito za one koji prvi put dođu kao i stari i bolesni, dodaje Malić.

Kako na njihova dva dopisa i peticiju predsedniku opštine i Savetu za bezbednost saobraćaja nema odgovora taksisti će, kažu, pravdu potražiti kod nadležnih republičkih organa, a mi odgovore u lokalnoj samoupravi.

 

 Izvor: RTV

 Foto: Ilustracija, sueddeutsche.de

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име