Među onima koji su pretrpeli, ali i dalje trpe štetu zbog širenja zarazne bolesti i mera koje se donose jesu ugostitelji.

Neki su tokom vanrednog stanja, primorani na to, u potpunosti obustavili rad, dok su drugi, objekti koji pripremaju i služe hranu, morali da smanje uobičajen obim posla. Sa okončanjem vanrednog stanja počeli su redovan rad, ali uz striktne mere prevencije – osoblje sa zaštitnim maskama, sredstva za dezinfekciju dostupna svim gostima i dezinfekcione barijere pre ulaska u objekat.

Kafe i restoran Klub 4 radio je sa znatno smanjenim kapacitetom oko dva meseca. Pomoć privrednicima iz državnog budžeta za plate tokom vanrednog stanja su prihvatili da bi lakše premostili taj krizni period. Niko od radnika, na sreću, nije ostao bez posla.

Nedavno je opštinski štab za vanredne situacije doneo odluku da ugostiteljski objekti, između ostalog, ne mogu da rade duže od 23 sata. Oni koji najviše posla imaju od noćnih izlazaka vikendom ponovo se suočavaju sa teškoćama.

Kafić u centru Bečeja „Baron“ bio je zatvoren nekoliko nedelja dok je na snazi bilo vanredno stanje. Okolnosti kakve su trenutno trenutno ne obećavaju, kaže vlasnik Zoran Malić .

-U ovakvim okolnostima nećemo izdržati, zabrinut je naš sagovornik.

Kafići i restorani u opštini Bečej koji koriste javni prostor za bašte lokala oslobođeni su plaćanja zakupnine u junu i julu. Međutim, i dalje je situacija daleko od povoljne i to bez naznaka da će se u skorije vreme popraviti. Tako bi bečejskim ugostiteljima ovakva pomoć značila i u narednim mesecima.

I jedni i drugi su svesni činjenice da je prevencija širenja bolesti kovid 19 preko potrebna i poštuju mere i odluke države i lokalnih vlasti. Međutim, iz dana u dan, zbog povećanja broja zaraženih, situacija je sve manje izvesna, kao i njihovo poslovanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име