Čovek može svoju svakodnevicu ulepšati kada udomi psa, a tako i da poboljša uslove života drugih napuštenih životinja. Naime, jedan pas udomljen, napraviće u prihvalištu mesta za nekog drugog. Uz pomoć donacija Društva za zaštitu životinja i prirode za sada je rešeno pitanje hrane za 150 pasa koliko ih ima u prihvatilištu na Iđoškom putu, a Javno preduzeće „Komunalac“ trebalo bi da, kada zalihe nestanu, pomogne da namirnica ne manjka.

 

 

Osim sredstava za kupovinu namirnica, neophodan je i novac za čipovanje, vakcinacije, sterilizaciju. Budžetom „Komunalca“ obezbediće se 3,5 miliona dinara, dok potrebe dosežu i do i milion više. Prethodnih meseci, zbog popunjenih kapaciteta, službe nisu izlazile na teren, a u međuvremenu je i vozilo kojim se psi dovoze u prihvatilište van funkcije.

Prema rečima direktora JP „Komunalac“ Norberta Kovača kupovina novog prevoznog sredstva planirano je u toku marta, aprila. Kako Robert Butaš iz prihvatilišta kaže, u prethodnom periodu su u nekim slučajevima psi dovoženi i privatnim vozilima radnika, pa i traktorom. On napominje da se cele prošle godine radilo iznad kapacititeta, te da bi udomljavanje napuštenih životinja umnogome pomoglo. Ipak, činjenica je da Bečejci ne udomljavaju napuštene pse, bar ne u optimalnom broju. Razlog jeste nerazvijena svest o tom činu, jer, jedan pas u nečijem domu, znači i jedan više u prihvatilištu, odnosno manje na ulici. Pored toga, nedostatak materijalnih sredstava takođe je uzrok za, uvek, pun objekat na Iđoškom putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име