Učenici viših razreda četiri bečejske osnovne škole kreću od danas na besplatne edukativne ekskurzije, a destinacija je Obedska bara u Sremu.

Organizatori akcije su Odsek za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Bečej, Kancelarija za mlade opštine Bečej i Ekološka mreža „Panonika“.

-Lane smo organizovali mladima obilazak ovdašnjih prirodnih dobara, Beljanske bare, Stara Tisa kod Bisernog ostrva i Slano Kopovo u novobečejskoj opštini, a sada omogućavamo deci zainteresovanoj za živi svet i zaštitu životne sredine da obiđu i atraktivnu Obedsku baru. Za svaku od četiri bečejske škole obezbeđeno je 50 mesta u autobusu.

Danas kreće prva tura i tako redom će dan za danom „edukativni ekološki karavan“ predvođen članovima Ekološke mreže „Panonika“ posetiti Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“, rekao nam je koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić.

U programu posete atraktivnoj destinaciji planirano je prikazivanje filma o Obedskoj bari, šetnja rezervatom i vožnja katamarom, koja će, po svemu sudeći, biti najzanimljiviji deo čitave priče.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име