Igrica Pokemon Go postala je internet senzacija preko noći. U pitanju je aplikacija koja se razlikuje od drugih po tome što tera korisnika da izađe napolje i da bukvalno lovi virtuelna stvorenja.

Kao i mladi širom sveta, Bečejci nisu odoleli ovoj igrici. Mihajlo Cvetojević kaže kako je njega kod igrice privuklo to što se razlikuje od drugih i zato što je voleo istoimeni crtani film kao dete.

Najviše „pokemon spotova“, odnosno mesta na kojima su pokemoni u većem broju, u Bečeju su centar grada i to oko pravoslavne i katoličke crkve, u Goranskom parku, oko bazena… Mladi, pored toga što preporučuju igricu, savetuju da se povede računa o bezbednosti tokom igranja. Sedamnaestogodišnji Luka Haček govori kako bi ipak trebalo da obratimo pažnju na okolinu dok se zabavljamo igrajući Pokemon Go.

Zanimalo nas je šta stručnjaci misle gde to treba povući granicu, da li ova igrica ima odredjene prednosti u odnosu na ostale, ali i kako nove tehnologije utiču na mlade. Psihološkinja Danijela Glavaški ističe kako je igrica korisna za mlade koji pate od nekih oblika anksioznosti, ali i da lako može doći do gubljenja osećaja realnosti.

Iako se to na prvi pogled ne čini tako, mladi su i dalje igrajući Pokemon Go zarobljeni u virtuelnom svetu, jer, tanka je linija između bezazlenog igranja i zavisnosti.

Pripremila: Dunja Makša, polaznica obuke Pokreni mehanizam

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име