Diskusija na temu „Bezbednost dece na Internetu” u petak 18. marta u ogranku Narodne biblioteke Bečej u Radičeviću, okupila je učenike 7. i 8. razreda, nekoliko roditelja, a u programu su učestovali Savka Segedinac, pedagog u OŠ „Zdravko Gložanski”, Momčilo Stupar, sekretar Mesne zajednice u Radičeviću, kao i predstavnici policije, Dejan Petković, operativac koji je, između ostalog, zadužen za maloletničku delikvenciju i Rade Popović, pomoćnik komandira Policijske stanice u Bečeju.

Pored opštih informacija o temi i statističkih podataka, prisutni su mogli da saznaju i neke informacije iz prve ruke, zahvaljujući iskustvu pedagoga i psihologa iz škole, o različitim tribinama sa učenicima, ali i o pojedinačnim slučajevima zloupotrebe dece na Internetu koja su se desila u školi, ali i policije (Dejan Petković je jedan od operativaca u okviru akcije „Armagedon”, masovna hapšenja pedofila u Srbiji, od kojih je čak tri lica iz Bečeja). Akcenat diskusije bio je na prevenciji zloupotrebe dece na Internetu. te su na kraju programa, deci i roditeljima, podeljena i „pravila ponašanja na Internetu”, u cilju što bolje zaštite dece tokom boravka u virtuelnom svetu.

Program su vodile Dragica Gavrić, knjižničarka u biblioteci Radićević i Marijana Đaković, edukatorka Narodne biblioteke Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име