Muzika je neizbežna pojava. Retko ko je uopšte ignoriše. Ako hoćeš da učestvuješ u tome, što deluje zabavno, imaš dve opcije. Prva je da stvaraš muziku, a druga je da interpretiraš nešto što je već stvoreno. Mi za sada biramo ovu drugu. Lakše je…Ovim rečima počinju razgovor momci iz muzičkog sastava BIS Akustik, naročito poznati Bečejcima koji vole intimnije svirke.

 

– Decembra 2011. godine tartovali smo kao akustični duo, ali su za naše umeće sviranja dve gitare prilično oskudni resursi, tako da smo krajem 2014. dodali i bas gitaru. Trenutno nas je četvorica. Osim basiste i gitariste koji su se školovali pet godina za harmoniku, nemamo, iskreni su ovi momci. Sviraju pop i rok, i, kako objašnjavaju, gledaju da zagrebu ispod površine pri odabiru pesama koje izvode. – Trudimo se da i repertoar što češće obogaćujemo i proširujemo, kako ne bi dosadio ni nama, ni publici. Sva četvorica, pored toga što sviraju, i pevaju. Prvi vokal je Boris, zatim Slobodan, Stanislav i Petar. Boris je diplomirao žurnalistiku, ali se bavi programiranjem, od čega, kako kaže, živi. Petar je glavni tehnolog za proizvodnju biodizela u jednom preduzeću u Vrbasu. Stanislav je diplomirani vajar primenjenog vajarstva. Inače se bavi konzervacijom i restauracijom i vaje svoje skulpture za izložbe. Uglavnom radi kao spoljni saradnik Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Slobodan je ekonomista.

Ovaj interesantni kvartet iza sebe ima nekoliko desetina svirki po raznim gradovima Srbije. Najčešće nastupaju u Novom Sadu i Bečeju.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име