Dom penzionera u kojem je locirano bečejsko Udruženje | Foto: Vlastimir Jankov
Dom penzionera u kojem je locirano bečejsko Udruženje | Foto: Vlastimir Jankov

Iako sezona godišnjih odmora još traje, u Udruženju penzionera opštine Bečej rade punom parom.

Isporuka ogreva teče u kontinuitetu i zainteresovanost je veća nago lane. To je razumljivo, kad oni koji su odlučili da se ogrevom obezbede preko matičnog Udruženja imaju zagarantovanu cenu od 5.560 dinara za kubik, a u slobodnoj prodaji cena kubika je već prešla 6.000 dinara.

-Mi smo s dobavljačen napravili ugovor, da se promena cena ne odnosi na naše članove. Na vreme smo krenuli s ovim poslom i za mesec ili dva svi penzioneri koji su kupili drva putem Udruženja biće snabdeveni ogrevom. Poenta je u tome da mi ne jurimo profit u ovom poslu, već činimo uslugu našim članovima i omogućavamo im da u deset rata isplate iznos, rekla nam je predsednica bečejskog Udruženja Nada Milovanov.

Imajući u vidu da mnogi ne mogu da priušte odlazak na godišnji odmor, Udruženje se pobrinulo da im omogući, bar, jednodnevne ili dvodnevne izlete. Pre dve nedelje bili su na jednodnevnom izletu u Inđiju i Slankamen za samo 500 dinara, a sada se pripremaju za dvodnevni izlet, 11. i 12. septembra, do Ivanjice.

-U Inđiji su nas dočekali naši vršnjaci, a tako će biti i u Ivanjici. Pored vršnjačkog druženja, planiramo da obiđemo grad i okolinu i upoznamo se kulturno-istorijskim i prirodnim znamenitostima kraja. Smeštaj će biti u hotelu i iznos od 5.100 dinara plaća se u tri rate. Interesovanja ima, ali nije na odmet da dodam da se prijave primaju do 5. septembra u prostorijama Doma penzionera, nastavlja aktuelnu letnju penzionersku priču Nada Milovanov.

Svakodnevna zabava u Domu penzionera je igranje šaha | Foto: Vlastimir Jankov
Svakodnevna zabava u Domu penzionera je igranje šaha | Foto: Vlastimir Jankov

Ali, ne zaustavljaju se u, sa 72 godine staža, jednom od najstarijih vojvođanskih penzionerskih udruženja na letnjoj priči. Već razmišljaju o jesenjim aktivnostima. Prva je tradicionalna Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koja će se od 29 septembra do 4. oktobra održati u Vrnjačkoj banji.

-Udruženje je prijavilo šestočlanu ekipu, koja će se takmičiti u četiri discipline: pikadu, ubacivanju u koš, štafeti i šutiranju u gol. Planirali smo da se prijavimo i u šahu, koji je izuzetno popularna igra u našem Domu, ali ekipe su mešovite, a mi nemamo žensku tablu. Tako će boje našeg Udruženja braniti Nada Živkov Andričin, Radovan Vujović, Miljan Jovanović, Mirko Putica, Roža Farago i ja, dodaje „olimpijka“ Nada Milovanov.

Zadovoljni su u Bečeju što je PIO, od 89 prijava na Konkursu za besplatno banjsko lečenje, prihvatio 62. Istina, troje penzionera je eliminisano posle lekarskih pregleda i ustanovljenje da im u ovom trenutku banjsko lečenje ne bi koristilo. Dvoje je već iskoristilo boravak u banji Rusandi, njih 18 će u septembru otputovati u Kanjižu, a po 19 ih čeka poziv u banje Vrdnik i Junaković, dok će jedna penzionerka ići na banjsko lečenje u Koviljaču.

Imajući samo ovo u vidu, a tokom godine u Udruženju ima još niz aktivnosti, čudi da, od preko 8.300 penzionera u najvećoj potiskoj opštini, članstvo u Udruženje još uvek nije stiglo do „kote 5000“. Pogotovo što je godišnja članarina simbolična.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

  1. Kako Vas bre nije sramota da ista ekipa GODINAMA ide o našem trošku na tzv. igre, odnosno besplatan vikend i provod u V.Banji? NADO, dali nešto u ovom Bečeju može proći bez ROŽE FARAGO…dotična je mirođija u svakoj čorbi. Ajde se malo zamisli i upitaj samu sebe… dali je moguće da od ukupnog broja penzionera u Bečeju, samo vas dve (ti i Roža) znate bacati pikado, a da ne govorim o ovom PUTICI MIRKU, šta je on tu i koga predstavlja, odnosno kojim se „sportom“ bavi sem što vodi kafanu bez fiskalnih računa i zabavlja se s tobom! A što se tiče nabavke drva, „Poenta je u tome da mi ne jurimo profit u ovom poslu….. pa iole školovan čovek zna kako se takvi poslovi sklapaju sa dobavljačem. Tu se lepo „ugradiš“ a sve to se kasnije razbije u ratama, tako da su sve ovce na broju a i vuk sit. Nisi mala. Nemam reči šta radite, ali daće Bog da vam jednog dana vidimo leđa, odnosno da ustupite radna mesta nekom penzioner iz „kote 5000“. Srdačan pozdrav, i lep porodični provod u Vrnjačkoj banji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име