Foto: Policija, sajt MUP-a
Foto: Policija, sajt MUP-a

Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodilo se 96 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice poginulo, a 28 osoba je lakše i teže povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 5.086.000 dinara, navodi se u saopštenju Policijske uprave Novi Sad.

Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine, 16, neustupanja prvenstva prolaza, 13 i dve zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Policija je podnela 19 krivičnih prijava zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 236 učesnika u saobraćaju. Izdato je 866 prekršajnih naloga, iz saobraćaja je isključeno 96 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 31 vozilo zbog težih tehničkih neispravnosti.

Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu

Protekle nedelje, na području Južnobačkog upravnog okruga, dogodilo se 30 požara: devet na građevinskim objektima, tri na saobraćajnim sredstvima i 18 na otvorenom prostoru.
U požarima nema poginulih niti povređenih lica, a materijalna šteta se procenjuje na oko 2.690.000 dinara.

Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu, imali su 40 intervencija, od kojih je 30 bilo na gašenju požara i sedam tehničkih intervencija.

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име