„Gas“ DOO Bečej mesecima u blokadi, a dug je, prema evidenciji Narodne banke Srbije najmanje 31 milion dinara.

Tačan iznos blokade na današnji dan je 31.139.175 dinara. Na današnji dan „Gas“, od 2. juna 2015. godine, „Gas“ je ukupno bio blokadi 224 dana.

Otkako su računi blokirani 18. oktobra ove godine bečejsko preduzeće nije izlazilo iz prinudne naplate, vidi se na sajtu Narodne banke Srbije.

Većinski vlasnik Društva sa ograničenom odgovornošću za distribuciju prirodnog gasa „Gas“ Bečej, sa 51 odsto je Javno preduzeće Srbijagas Novi Sad, dok preostali udeo u vlasništvu ima Javno preduzeće „Toplana“ Bečej.

Sistem daljinskog grejanja u Srbiji opterećen je dugovima, skup je i neefikasan, a dugovanja često vraćaju opštine, gradovi i država, novcem poreskih obveznika, od kojih mnogi i ne koriste ovakvo grejanje, piše Centar za istraživačko novinarstvo.

Inače, problematično je poslovanje i „Toplana“ Bečej, čiji su korisnici, malo je reći, nezadovoljni. Uz visoke račune, brojne su i havarije na vrelovodnoj mreži u Bečeju. Veliki dugovi, zbog čega je i bečejska „Toplana“ neretko u blokadi, opterećuju ovo preduzeće.

Direktor „Toplane“ Dejan Vuković rekao je na poslednjem zasedanju Skupštine opštine Bečej u 2016. godini da je uprkos turbulencijama u tokom godine, koje su nastale zbog dugovanja prema „Srbijagasu“,zbog čega je, kako je dodao, račun preduzeća bio u blokadi 170 dana, preduzeće prvi put nakon više godina poslovanje završilo sa dobiti i smanjenjem duga za oko 15 miliona dinara.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Otvoreno o korupciji: Za više transparentnosti i odgovornosti u potiskim javnim finansijama“, koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

1 KOMENTAR

  1. Svaka vam čast na ovom obaveštenju. Komentarisaću na osnovu činjenica, odnosno svoj slučaj: prvo, kalorična vrednost gasa u decembru je OČAJNA, odnosno uopšte skoro nema kalorične vrednosti. Držim dlan na visini od 2 cm od gorionika na šporetu! Potrošnja gasa za grejanje je povećana 47% u odnosu na isti period 2015 godine, a manja za 28m3. od kompletnog januara i februara 2016 godine. Slučajnost… ne bih rekao. Zašto kradete gospodo iz „Gas“-a od nas građana, dok se gospodin Bajatović BAHATI, rukovodioci u Bečeju na čelu sa direktorom redovno primaju astronomske plate, a Toplana u Bečeju je propala već odavno. Javno pitam gospodu Ivanovića, Pajka i Mrkšića dokle misle ovako…uvek imaju neko svoje objašnjenje (prosečne temperature) koje je samo njima znano. Dokle će mo mi pošteni i redovni potrošači ispaštati, plaćati redovno i finansirati vaše DEBELE PLATE, a da nam isporučujete obično đubre od gasa. A i vama građanima korisnicima gasa se obraćam sa molbom da redovno plaćate račune i da se malo raspitate zašto dobijate „kršteni“ gas koji vam UVEĆAVA DRASTIČNO POTROŠNJU a nema nikakvu kaloričnu vrednost. Ko nam garantuje redovno snabdevanje gasom zbog blokade, i na kraju konačno bi trebalo malo pročešljati poslovanje firme i kvalitet gasa koji dobijamo na kućne adrese. Ovo je prešlo svaku meru bezobrazluka. Dosta više.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име