Valamikor az ötvenes évek közepén kezdett üzemelni, és a délszláv háború kezdete pecsételte meg a sorsát a ma már lehangoló látványt nyújtó óbecsei Tisza halászcsárdának. Az elbeszélések szerint messze földön híres helynek számított az óbecsei csárda, ahova nemcsak a helybéliek tértek be szívesen családostul, de Belgrádból, Újvidékről is érkeztek vendégek. Volt, aki a remek konyha, más a kiváló cigánymuzsika miatt tért be ide előszeretettel.

A két és fél évtizede lakatlan épületen ma már semmi sem emlékeztet régi fényére: nyílászáróit elhordták, falait megbontották, a környéke pedig illegális szemétlerakó és titkos, autós randevúk helyszíne lett. Kéményén visszatérő vendégek a gólyák, falai között pedig kóbor kutyák találtak maguknak menedéket. Több tulajdonosváltás után a telek jelenleg egy magánszemélyé, aki egyáltalán nem visel rá gondot.

Mivel a parcella azon a területen van, amelyen az önkormányzat vezetőinek reményei szerint egy kuvaiti befektető fürdőkomplexumot fog építeni, az önkormányzat idei költségvetésébe 10 millió dinárt terveztek be a telek felvásárlására. Vuk Radojević polgármester érdeklődésünkre elmondta: a beruházóval kötött memorandum értelmében az önkormányzatnak ezt a területet tisztán kell átadnia a partnernek, és a jelek szerint sikerül is megállapodni a tulajdonossal – mégpedig a tervezettnél jóval kedvezőbb áron – a telek eladásáról. A birtokbavétel után az egykori halászcsárda romos épületét teljesen lebontják.

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име