Brzom intervencijom vatrogasaca danas (3. maj) popodne lokalizovan je požar koji je zahvatio prepun kontejner u Kamp naselju. Bečejac Branislav Petrović, koji je pozvao vatrogasce, kaže da ovakvih nemilih slučajeva ima, ali ne često. Za uzrok požara sumnja da je u pitanju žar od cigarete.

 

– Pre izbijanja požara bili su neki i preturali po kontejneru, zato i pretpostavljam da je neko od njih pušio i da je požar izbio zbog opuška od cigarete. Jedan čovek je počeo sa kofom vode da ugasi, ali je plamen bio dosta veliki. Upozorili smo ga da to ne radi, jer postoji mogućnost da ima neka flaša sa sprejom, što se i pokazalo tačno. Čim se okrenuo, došlo je do eksplozije. Na svu sreću niko nije povređen, priča naš sugrađanin.

Kao i mnogi Bečejci, Branislav Petrović lepo vreme i prijatne temperature iskoristi za boravak u kamp prikolici kraj Tise. Ipak, idiličnu sliku u tom delu Bečeja, kako dodaje, kvari i bačeni špricevi, koje, kako objašnjava, godinama unazad kupi unaokolo kampa i odlaže.

– Upozoravam stalno ljude, a pogotovo roditelje sa decom, da se čuvaju, jer mogu da se nabodu. Neki me poslušaju, dok drugi me pogledaju i nastave, navodi Petrović i dodaje da na opasni otpad koji zavisnici ostave za sobom, uglavnom naiđe tokom vikenda.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име