Dan Svetog Valentina, u narodu poznatiji kao Dan zaljubljenih, je prvi put sa romantičnom ljubavlju povezan u XIV veku u krugovima bliskim Džefriju Čoseru, engleskom pesniku poznog srednjeg veka. U to vreme, među uglednim ljudima bila je popularna tzv. otmena ljubav. Do XV veka, ova praksa je prerasla u to da zaljubljeni svoju ljubav iskazuju cvećem, slatkišima i čestitkama.[widgetkit id=106]

Savremena obeležja Dana zaljubljenih su crveni srcoliki pokloni, golubice i igračke ili figure u obliku Kupidona (starorimskog boga strasne ljubavi). Još od XIX veka rukom pisanim čestitkama mesto na tržištu oduzimaju masivno proizvedene čestitke. BUMovci su povodom ovog dana napravili oko 350 kolačića začinjenih ljubavnim porukicama s ciljem da izmame osmehe i zaslade današnji dan svojim sugrađanima.

 

Počevši od najmlađih u zabavištu, članovi BUMa su obišli i osnovne i srednje škole, a ostali sugrađani su ih mogli sresti u centru grada. Pored deljenja začinjenih kolačića, snimili su i kratak prilog sa odgovorima Bečejaca na pitanje „Šta je to ljubav?“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име