Bečejsko udruženje mladih u subotu, 21. avgusta na Stadionu FK „Vojvodina“ u Bačkom Gradištu organizuje 12. Vojvođansku olimpijadu starih sportova.

U pitanju je tradicionalna manifestacija čiji je cilj sakupljanje, negovanje, očuvanje i promocija narodnog blaga i kulturne baštine vojvođanskog kraja kroz razvoj i promociju sporta za sve. Ujedno, to je i najmasovniji događaj koji mladi iz podršku opštine Bečej realizuju sa ciljem da posredno promovišu i turizam i potencijale sela.

Prijave za petočlane ekipe su otvorene putem e-maila: [email protected], putem facebook page-a Vojvođanska Olimpijada Starih Sportova ili na broj telefona 064/419-4744. Učešće je besplatno.

Svečano otvaranje počinje u subotu u 15 sati, a proglašenje pobednika zakazano je za 19.

Olimpijada oživljava zaboravljene veštine kojima su pre par vekova mladići pokušavali da zadive svoje izabranice ili da pobede omladinu iz susednog sela. Danas sportske discipline kao što su pilcike, ringlanje, štulanje, kandžijanje, natezanje mosora, luka i strele, borbe časti, džakanja, dragača ili vranića nemaju ozbiljan takmičarski karakter, ali garantuju nesvakidašnji doživalj kako učesnicima, tako i navijačima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име