Aktivisti Bečejskog udruženja mladih (BUM) posetili su danas u okviru akcije „Deda Mraz za svakog od nas“ tri mesne zajednice – Radičević, Mileševo i Poljanice.

Time je ujedno počelo uručenje novogodišnjih paketića koje su članovi BUM-a pripremili uz pomoć donacija građana.

Aktivisti BUM-a godinama realizuju humanitarni program, a kako dele prostorije sa  Društvom prijatelja dece Bečej i sa opštinskom  Kancelarijom za romska pitanja, rešili su da, zajedničkim snagama, dođu do što većeg broja dečaka i devojčica koji, nažalost, na drugim mestima, neće imati radosni susret sa Deda Mrazom.

Deda Mraz i pomoćnici obilaze sve mesne zajednice u opštini Bečej
Deda Mraz i pomoćnici obilaze sve mesne zajednice u opštini Bečej

Svaki od paketića je personalizovan, pa se u njemu osim slatkiša i grickalica, nalazi i po još sitnica. Sve to, kako mladi kažu, treba da simbolizuje pažnju i solidarnost kao vrednosti na koje, naročito u teškim vremenima, treba podsetiti.

Prvi kontigent od 36 paketa, raspoređen na tri mesne zajednice i četiri naselja, predat je dečacima i devojčicama jutros, a do poslednjeg decembarskog dana trebalo bi da stignu i do preostale dece u još pet mesnih zajednica.

Plan je da se na ovaj način obraduje ukupno 250 dece koja žive u skromnim uslovima i koja na drugim mestima nisu dobila praznični poklon.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име