Nakon restauracije „landmark“ M♥jBečej koji je pre dve godine postavilo Bečejsko udruženje mladih ponovo krasi Trg oslobođenja u Bečeju.

Za potrebe realizacije festivala Folk fest već omiljeno bečejsko obeležje koje se našlo na brojnim fotografijama naših sugrađana i drugih posetilaca Bečeja bilo je uklonjeno sa gradskog trga, te je firma MK steel iz Bečeja uradila sanaciju i restauraciju metalnih elemenata. Nakon farbanja lendmark je ponovo postavljen i na trgu će ostati bar do kraja godine do kada Bečejsko udruženje mladih ima ugovoren i plaćen zakup javne površine opštini Bečej.

Bečejsko udruženje mladih je ovaj lendmark izradilo sa ciljem unapređenja turističkih potencijala naše opštine, a po uzoru na druge svetske turističke destinacije, pre svega po uzoru na amsterdamski Iamsterdam (ja sam Amsterdam) za koji se procenjuje da se na dnevnom nivou nalazio na 6000 selfi fotografija. U odnosu na amsterdamski lendmark koji je oko 2 metra visine i 24 metra dužine, bečejski izrađen od gvožđa je visine 1,6 metara i dužine 6,8 metara kako bi se uklopio u centralni deo gradskog trga. Izabrana sintagma M♥jBečej, gde je slovo o stilizovano crvenim srcem, ima za zadatak da da dodatnu lokalnu prisvojnu vrednost, zanimljivost, a i različitost od mora drugih gde je uobičajeno postavljeno samo ime mesta u kom se obeležje nalazi.

Iz BUM-a ovim putem apeluju na sugrađane da se ne penju na obeležje kako se ne bi povredili te da ga ne oštećuju i ne šaraju, što se dešavalo u proteklom periodu, zbog čega je bila i neophodna sanacija.

 

2 KOMENTARA

    • Slažem se da je lepo napravljeno, ali koliko vidim to je neki projekat širom Srbije- jer koliko uspevam da vidim, u svim malo većim mestma (čitaj: većim od mesnih zajednica i sela), postoji ovako nešto tipa: „# Ime_grada“ ili „Ja <3 ime_grada". Ali u pređašnjem komentaru, ne mogu a da ne zapazim da je prednost ovog 'lendmark'-a u tome što "će se sećati gde su bili". 🙂 Jako simpatičan deo komentara, jer u kojem stadijumu demencije( ne daj Bože ikome) ili totalne izolovanosti od realnosti (čitaj: koliko treba biti otkinut?) – da te ovaj znak podseti na to GDE SI i/ili GDE SI BIO. 🙂

      Carski je komentar, a u mom nemojte da mislite da ima i trunke nečeg negativnog samo komentarišem perspektivu iz koje možda niko nije sagledao comment.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име