Čaba Silađi  je dan pred u put u Brazil povodom nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru došao u Bečej da se, kako nam je rekao, pozdravi sa roditeljima i prijateljima, opusti, doduše u bazenu, jer je to ambijent za to za našeg olimpijca. Čuveni plivač pohvalio je upravu sportskog centra zbog održavanja otvorenog bazena, a naročito zbog toga što je to redak slučaj u zemlji, kako kaže, da se i otvoreni bazen greje. Ujedno je to prilika bila da i njega, kao i dva kajakaša Marka, Tomićevića i Novakovića, predstavnici bečejske lokalne samouprave isprate na važan put.

O rezultatima nije želeo da govori, nije želeo da daje prognoze, ali je rekao da je trka dobra onda kada on zadovoljan izađe iz bazena. U borbu za medalju ulazi već narednog dana nakon otvoranja Igara.

Za ovu trku se spremam već godinu i po dana. Nadam se da ću trku završiti i bolje od državnog rekorda sa kojim sam izborio A normu, i da ta prva neće biti jedina trka na igrama, rekao nam je između ostalog Čaba Silađi.

Odmor za sportistu koji je aktivan tokom cele godine preko je potreban.

Prijem u Klubu 4, gde su i izložene neke od medalja i fotogografije plivača, su ime opštine organizovali su član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu Dejan Terzić, proslavljeni kajakaš i zamenica predsednika opštine Bečej Dalila Dujaković. Oboje su, kao i na prethodnom prijemu organizovanom za kajakaše, i trofejnom Silađiju poželeli uspeh na predstojećim igrama, za njega treće po redu.

Ispraćaj smo organizovali tako da našim olimpijcima ne remetimo trenažni proces niti obaveze koje su u ovom trenutku najvažnije, jasan je Dejan Terzić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име