Opština Bečej jedna je od dobitnika povelje „Lider održivog razvoja“ koja se dodeljuje opštinama i gradovima za postignute izuzetne rezulate u razvoju i primeni obnovljivih izvora enerije, energetske efikasnosti, upravljanju otpadom i vodama na svojoj teritoriji.

 

Povelja je uručena u okviru treće Konvencije godišnjeg Programa za gradove i opštine Srbije koju je 21. aprila u Zrenjaninu organizovao Centralno-evropski forum za razvoj (CEDEF).

Konvencija u Zrenjaninu okupila je više od 200 učesnika iz 20 lokalnih samouprava, na kojoj je predstavljeno preko 200 infrastrukturnih projekata i projekata u domenu energetske efikasnosti, korišćenja obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Jedan od ciljeva ovog skupa je da se na jednom mestu povežu predstavnici opština i gradova, odnosno nosioci projekata sa finansijerima i nosiocima tehnologija – kompanijama.

Pored najveće potiske opštine i susedna opština Novi Bečej zaslužila je plaketu, a tu su i: Alibunar, Bela Crkva, Kanjiža, Kikinda, Kovin, Nova Crnja, Novi Kneževac, Pančevo, Plandište, Senta, Subotica, Vršac, Žitište i Zrenjanin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име