Prepoznatljiv zvuk zvona jedinog Srpskog pravoslavnog hrama u Bečeju, posvećenog Svetom velikomučeniku Georgiju, sutra će češće i svečanije odzvanjati. S razlogom. Jer, oglašavaće crkvenu slavu i jednu od najčešćih slava među pravoslavcima Đurđevdan.

Na Svetoj božanstvenoj liturgiji od 9 sati, pored domaćina koji slave krsnu slavu i donose slavski kolač i koljivo na osvećenje, prisustvovaće i drugi vernici pravoslavne vere sa željom da uveličaju crkvenu slavu.

Posle svetog bogosluženja u hramu i trokratnogog ophoda litije oko hrama, u hramu će se obaviti svečani čin osvećenja trpeze pune slavskih kolača i koljiva. Prepodnevna svečanost završava se prigodnim zabavnim programom u lepo uređenoj crkvenoj porti uz nastup najmlađih članova ANIP „Đido“.

Đurđevdansko slavlje završava se Večernjim bogosluženjem u 18 sati, kada će biti osvećen slavski kolač u prisustvu kuma Nenada Tomaševića.

Crkvenu slavu Đurđevdan oplemeniće i mali privrednici bazarom na centralnom gradskom trgu ispred hrama, što će, s obzirom na bogatu ponudu slatkiša, posebno obradovati najmlađe Bečejce.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име