Bojan Miljević je već vizirao učešće na narednoj Olimpijadi
Bojan Miljević je već vizirao učešće na narednoj Olimpijadi

Tokom avgustovskih vikenda, Savez Sport za sve Vojvodine u partnerstvu sa opštinom Ada i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijara za omladinu i sport  realizovao je Pokrajinsko prvenstvo radnika sportista na terenima u Adi, Molu i Senti.

Bio je to prvi „filter“ za predstojeću 13. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine (SORV), koja će se održati 2023. godine u Adi.

U muškoj konkurenciji nadmetalo se u 19, a u kategoriji dama u 10 disciplina. Na borilišta je izašlo više od 1.000 takmičara iz oko 130 ekipa osam regiona, opština Ada kao domaćin, Jugozapadna Bačka, Južna Bačka, Južni Banat, Severna Bačka, Severni i Srednji Banat, Potisje  i Srem.

-Savez Sport za sve Vojvodine ulaže značajan napor u afirmaciju i razvoj sporta u firmama, kako bi se održala poluvekovna tradicija Sportske olimpijade radnika u našoj pokrajini. Drago nam je što su kompanije prepoznale značaj bavljenja zaposlenih sportskom rekreacijom, prventveno u cilju poboljšanja i očuvanja zdravlja. To je posebno važno u uslovima aktuelne pandemije, jer su omogućavanjem zaposlenima da učestvuju na takmičenju pokazali visok nivo društvene odgovornosti i brige o zdravlju svojih radnika. Pored takmičarskih rezultata, kojima su se vadile vize za Olimpijadu 2023. godine, prioritet ovakvih okupljanja su druženje, jačanje timskog duha i poštovanje fer-pleja, apostrofirala je generalni sekretar Saveza Sport za sve Vojvodine Olivera Jovanović.

Domaćin predstojeće Olimpijade, opština Ada, obezbedio je optimalne uslove za takmičenje. To je razumljivo, jer je ova sredina već bila domaćin 9. SORV 2007. godine, a u međuvremenu je sportska infrastruktura poboljšana.

Među pobednicima, koji su automatski stekli pravo nastupa na Olimpijadi za dve godine, ima i predstavnika Bečeja.

-Osvojili smo četiri „zlata“ na tek završenom Pokrajinskom prvenstvu, ali imamo i nekoliko drugih mesta, što znači da će te ekipe biti favoriti na regionalnim izbornim takmičenjima iduće godine. Vizu za narednu Olimpijadu izvadili su Stana Baćinski u pojedinačnoj konkurenciji pikada, ali i sa bratom Mirkom Grabežom u mešovitom paru braneći boje ekipe PC „Fadip“, zatim teniser Roland Farkaš u pojedinačnoj konkurenciji do 40 godina starosti i Bojan Mijević u trčanju na 5.000 metara iste uzrasne kategorije, saznali smo u ime Saveza Sport za sve opštine Bečej od sportskog radnika Milorada Rakića.

Rečju, u prvom kvalifikacionom krugu četvoro Bečejaca je već izvadilo vizu za Olimpijadu 2023. godine. Ostali će to pokušati da urade na regionalnim takmičenjima naredne godine i očekuje se da u zoni Potisje, kojoj pripadaju sportisti iz bečejske opštine, bude zavidan broj takmičara iz najveće potiske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име