Tijana Džakulin i Jelena Mitrović, članice Bečejskog udruženja mladih, učestvovale su na međunarodnoj obuci „Zagovaranje kroz umetnosti i dizajn“ koju je početkom oktobra realizovala IDEA SEE iz Makedonije (International Debate Education Association South East Europe) na Jastrepcu kod Kruševca.

Ukupno 22 mladih iz Makedonije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije učestvovalo je na petodnevnom treningu.

-Učili smo o stripu, njegovoj strukturi i osnovnim elementima, kako vizualni jezik koristiti da pošaljemo poruku, kako da kreiramo svog superheroja, kako da napravimo infografik, kao i crtanje na zadate teme digitalne slobode, na temu mladi i izbori, mladi i problem nezaposlenosti, pozitivno društvo, emigracija, napad dronova i o mnogo čemu drugom, objašnjava Tijana Džakulin i dodaje da je posebno interesantno bilo to što je seminar bio internacionalan i multikulturalan.

– Sve što smo učili, učili smo kroz praktičan rad. Svako od nas je imao gomilu ideja, tako da smo ih kroz druženje i rad na zadacima sprovodili u delo. Dopalo mi se jer je zaista bilo kreativno. Ceo dan smo nešto crtali, pričali, slušali muziku, a opet sam mnogo naučila o tehnikama crtanja stripa, stikera, što će mi koristiti u budućem angažmanu u BUM-u, objasnila je Džakulin.

Jeleni Mitrović, za kratko vreme koliko je članica ovdašnjeg udruženja mladih, ovo je već drugi internacionalni skup u kojem učestvuje. Sedamnaestogodišnja učenica Gimnazije Bečej navodi da o dizajnu i umetnosti na ovakav način nije slušala, te da je tom prilikom otkrila i svoju kreativnu stranu.

 

Foto: IDEA SEE

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име