A községi költségvetés várható módosítása után nagyjából egymillió dinár jut majd a Bratstvo Általános és Középiskola Dositej utcai épületében a nappali padlójának és bútorzatának, valamint a mosdó felújítására.

Habár a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Közösségi – Nemzeti Kisebbségi Titkárság pályázatán még áprilisban 2.210.072 dinárt nyert erre a célra az iskola, azóta semmilyen előrelépés sem törént az ügyben. Horváth Zoltán, az iskola megbízott igazgatója elmondta: mivel a tartományi titkárságtól nyert pénz nem elég a munkálatokra, a közbeszerzési eljárást csak a községi költségvetési eszközök elkülönítése után írhatják ki.

– Nem volt elég pénzünk. A közbeszerzésre jelentkezett ajánlattevő többet kért, mint amennyi pénzünk volt, ezért fordultunk az önkormányzathoz, amely pótolni fogja a hiányzó összeget – mondta el Horváth Zoltán.

Az iskolaépületen kívül lévő, nehezen megközelíthető mosdó nagyon rossz állapotban van, a nappaliban pedig a beomlott padló miatt a felügyelőség meg is tiltotta a tartózkodást – ezeknek a felújítását valószínűleg már csak jövőre tudja elvégezni a kivitelező.

A fejlődési rendellenességekkel élő diákokat befogadó iskolának nem ez az egyetlen épülete Óbecsén: a  Đura Jakšić utcai épületen se végeztek már hosszú évtizedek óta felújítást, a beszakadt mennyezetű mosdó itt is borzalmas állapotban van, de a többi helyiség is feújításra szorul. Hogy ezek mikor kerülnek sorra, senki sem tudja.

A két iskolaépületnek összesen 200 diákja, tanára és egyéb munkatársa van.

 

Пројекат „У фокусу – Fókuszban“ подржава Министарство културе и информисања

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име