Na 13. konferenciji talentovanih učenika i istraživača GENIUS u Novom Sadu, učenici Ekonomsko – trgovinske škole Emeše Mešter, Atila Božo i Silvia Nađ ostvarili su uspeh na koji su u bečejskoj školi izuzetno ponosni.

 

Prvu nagradu na temu inflacija osvojila je Emeše Mešter, a drugu nagradu, u takođe, sekciji u ekonomija, na temu novac pripala je Silvia Nađ. Obe učenice pohađaju smer finansijski tehničar. Atila Božo, učenik završnog razreda obrazovnog profila kuvar u kategoriji Đačko menadžment prvenstvo zaslužio je drugu nagradu biznis planom virtuelne firme, tačnije, restorana. Nađ je deo svog rada već prezentovala bečejskoj publici na završnoj svečanosti povodom obeležavanja dana Evropske unije. Mentorka uspešnih bečejskih đaka Andrea Galgo Ferenci ne krije zadovoljstvo ostvarenim.

– Mislim da su učenici izuzetno zainteresovani za ovakve konferencije, vredno su radili na izradi zadataka, naučili metodologiju naučno – istraživačkog rada. Samo treba strpljivo raditi sa učenicima, i rezultat je odmah očigledan. Ima tu dosta posla i za mentora, jer je to u stvari istrazivački rad, ali je zadovoljstvo veliko, rekla je Galgo Ferenci i istakla da joj je drago što su đaci kao nagradu dobili i srpsko – mađarski mađarsko srpski rečnik ekonomskih pojmova za učenike.

Takmičenje u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Novom Sadu okupilo je 100 učesnika, odbrana radova bila je u osam sekcija, a njihova znanja razmatralo je ukupno 26 članova žirija, među kojima su akademici, profesori univerziteta, istraživači i nastavnici iz srednjih škola, dok je centralni tročlani žiri, dao poslednju ocenu.

Domaćin ovog tradicionalnog susreta, pored pomenute škole, je i Udruženje prosvetnih radnika Mađara u Vojvodini.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име