Izvor: Pixabay
Granice Bosne i Hercegovine i Bugarske u ovom momentu otvorene su za građane Srbije dok Mađarska danas u ponoć uvodi novu meru – dva negativna PCR testa u poslednjih pet dana za državljane Srbije, kaže  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

– Svi koji imaju takve negativne testove mogu da prođu bez problema, uz naravno da prođu pregled, jer ako imaju simptome ne mogu da pređu mađarsku granicu, istakao je Dačić za B92.

Naveo je da oni koji nemaju negativne testove moraju na pregled, a potom i u izolaciju – samoizolaciju ili karantin od 14 dana. Kako objašnjava, oni mogu u roku od 48 sati da opet urade testove i da, ako su oba negativna, prođu dalje. To, dodaje, ne uključuje tranzit.

– Oni koji tranzitiraju treba da se najave, rekao je on, dodajući da nema promena kada je putovanje u Grčku u pitanju. Nemamo najavu da će se desiti promena. Ono o čemu ljudi pričaju, da se može ući sa negativnim testom, tačno je, ali samo za članice EU, ne za druge zemlje, objasnio je ministar i dodao kako se pominje 1. avgust kao datum kada će se ažurirati podaci.

On je sve zainteresovane pozvao da se informišu preko zvaničnih sajtova ili preko telefona, kao i preko ministarstva.

– Ipak, najradije bih savetovao svima – ostajte ovde, zaključio je Dačić.

IzvorTanjug, 021

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име