Manifestacija „Živimo zajedno“ u organizaciji Mesne zajednice „Bratstvo – jedinstvo“, sudeći prema odzivu učesnika atraktivnih takmičenja, ali i posetilaca na fudbalskom terenu u centru Novog sela, opravdala je očekivanja.

Novoselci 12. put zaredom organizuju jednodnevnu feštu na koju svrate Bečejci iz svih delova, ali i posetioci iz drugih okolnih mesta.

Prvo je početkom sedmice startovao turnir u malom fudbalu, potom je na programu bio turnir u kuglanju. Centralni dan– kada je takmičenje u kuvanju svinjskog gulaša, sa propratnim takmičenjima i aktivnostima, okupio je veliki broj kulinara, gotovo 30 ekipa, kao i mnogo posetilaca koji su bili tu da bodre kuvare, ali i da uživaju u prijatnoj atmosferi.

Svake godine organizatori dodaju po koji novitet, a sve sa ciljem da se privuče što veći broj posetilaca i uveliča proslava u drugoj po redu po broju stanovnika mesnoj zajednici u najvećoj potiskoj opštini.

Udruženje građana „Eko – Bečej“ postavilo je štandove sa najrazličitijim igračkama i predmetima izrađenim, naravno, od reciklažnog materijala, i upravo su na tom mestu deca provela najviše vremena. Stoni fudbal, pecanje, crtanje po licu, samo su neke od aktivnosti koje su „Eko – Bečejci“ za njih pripremili. Bilo je tu kao i ranijih godina, takmičenje u pikadu, za žene, nadmetanje u skakanju u džakovima za decu, ispijanje piva na slamčicu…

Dani Novog sela ne mogu proći bez igre i pesme, a KUD „Đido“ bio je tu da prikaže deo svog bogatog reportoara.

Organizator je za sve posetioce, poslužio kuvani pasulj po promotivnoj ceni od 100 dinara. Nakon dodele priznanja i uručenja nagrada učesnicima svih takmičenja, među kojima je i takmičenje u kuvanju gulaša, 20 sati počinje muzički program koji će trajati, kao i svake godine, do kasno u noć.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име