Aleksandar Marić, vršilac direktora u Javnom preduzeću “Vodokanal”, Tamara Ivanišević, zamenikca predsednika pštine i Dalibor Kekić, član Opštinskog veća zadužen za investicije i razvoj, održali su u četvrtak (12. decembra) radni sastanak sa predstavnicima “Vodoopskrbe” Darda, na čelu sa direktor om Krunoslavom Robom i Radomirom Čvarkovićem, zamenikom načelnika opštine Darda.

 

 

Razgovaralo se o mogućnostima saradnje dve opštine i zajedničkom učestvovanju na projektima, a teme su bile:

  • Razmena iskustava iz oblasti vodosnabdevanja
  • Primene savremenih tehnologija u vodosnabdevanju
  • Mogućnosti smanjenja gubitaka
  • Daljinsko očitavanje merenja
  • Najviše se razgovaralo o mogućnostima zajedničkog učešća pri fondovima čije je otvaranje u najavi u prekograničnoj saradnji IPA 3 između Srbije i Hrvatske, a vezano za projekte koje imaju JP “Vodokanal” Bečej, opština Bečej i opština Darda.

Na sastanku je zaključeno da postoji mogućnost i interesovanje za zajedničkim učešćem kod IPA fondova. “Složili smo se da imamo slične problem i potrebe u funkcionisanju vodosnabdevanja. Načelno smo se usaglasili oko pripreme zajedničkih projekata sa kojima bismo konkurisali nakon otvaranja IPA 3” rekao je Aleksandar Marić “Pošto se ukazala mogućnost učešća kod fondova u trećem kolu IPE u saradnji Srbija – Hrvatska, što se predviđa za kraj januara 2014, smatram da treba da iznađemo kvalitetan projekat i zajedno sa Opštinom Darda i JP „Vodoopskrba“ Darda, konkurišemo kod IPA 3 radi ostvarivanja sredstava.

Na taj način mogli bi da ostvarimo sredstva u visini od oko 100.000 evra. Projekti o kojima smo razgovarali su Energetska efikasnost zgrade opštine Bečej, projekti koji su vezani sa smanjivanje gubitaka u vodovodnoj mreži, nabavka vozila za odgušivanje kanalizacionih cevi i projekat iz oblasti ekologije – prečišćavanje otpadnih voda, rekla je Tamara Ivanišević. 

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име