Dvadesetak dece i mladih sa teritorije opštine Bečej tokom prvih jesenjih dana iskoristili su priliku da učestvuju u brojnim aktivnostima koje je u Parku prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva u Bačkom Gradištu, sa ciljem da upoznaju i kasnije čuvaju svoje okruženje, organizovalo Humanitarno udruženje „Đina“.

Nekima je to, iako su iz Bačkog Gradišta, bio prvi boravak u parku prirode pod zaštitom države. Učesnike ovog edukativno – aktivističkog izleta dočekali su prvo lovci, a potom zaposleni u Javnom preduzeću „Komunalac“ Bečej koji upravlja parkom prirode rasprostranjenom na teritoriji tri opštine – Bečej, Novi Bečej i Žabalj.

Poseta parku prirode kod Bisernog ostrva deo je aktivnosti sa projekta „Edukacijom o kulturnom nasleđu i turističkim potencijalima do izvesnije budućnosti lokalne zajednice“ koji, u okviru javnog rada sprovodi Humanitarno udruženje „Đina“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Mlada ekspedicija odmah je na licu mesta, među prvim aktivnostima, spontano pokrenula akciju čišćenja obale „Stara Tise“, a nakon što su uklonili tragove nesavesnih posetilaca, poslušali kratka predavanja, okupili se oko zajedničkog ručka koji su sami spremili.

Sada kada znaju više o prirodnim bogatstvima sredine u kojoj žive, mladi poručuju – ima više da je i čuvaju i da na to pozivaju sve ljude.

Pogledajte reportažu

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име